Fietsen & Wandelen

HomeZien en doenFietsen & Wandelen

Fietsen & Wandelen

Er op uit, lekker de natuur in, genieten van het mooie weer! In de gemeente Lochem zijn er volop mogelijkheden. Wie een fiets- of wandeltocht wil maken in de gemeente Lochem heeft keus uit een aantal bewegwijzerde routes. De routes, met ingetekende routekaart plus een opgave van de bezienswaardigheden, zijn er vanaf € 1,50 per stuk. Klik links op 'fietsroutes' of 'wandelroutes' voor een overzicht.


De Achterhoek maakt tevens deel uit het landelijke fietsroutenetwerk, voor routes op maat. Via genummerde (wit-groene) borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. Een kaart met alle knooppunten is te koop voor € 8,99.

 

Fotopuzzeltocht
Tijdens deze cryptische fotopuzzeltocht maak je al wandelend kennis met de prachtige Achterhoek. De foto's krijg je na afloop ingelijst mee als herinnering.
Meer info: Fam. Welbergen, tel: (0573) 40 15 89

Reserveer je eigen picknickmand!
Gevuld met streekproducten of ander lekkers. De mand neem je mee. Of staat al voor je klaar op een plek onderweg, er is veel mogelijk. Kijk op www.carol.kookt.nl

 
ezels

Wandelen met een ezel!
In de prachtige omgeving van Almen zijn twee routes uitgezet om met één of meerdere ezels te wandelen. Beide tochten duren in ezeltempo ongeveer 2,5 uur.
Kosten: € 15,- per ezel en € 3,- p.p.
Voor onderweg krijg je een 'mande met iets d'rin' mee. 
Per tocht minimaal twee volwassenen.
Reserveren is gewenst, De Vetweide, Dorpsstraat 7, Almen. (0575) 43 19 27 of kijk op www.devetweide.nl 

Wandel4daagse

Barchemse Wandelvierdaagse
Van donderdag 3 tot en met zondag 6 juli 2014 vindt de negende editie van dit sportieve evenement plaats. Vier dagen wandelen over afstanden van 20, 30, 40 of zelfs 50 kilometer in een prachtige omgeving. In een gezellige Achterhoekse sfeer genieten van natuur en cultuur.
De Barchemse 4Daagse is één van de weinige echte Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen.
Eén, twee of drie dagen wandelen is dus niet mogelijk.
Kijk maar eens op de website.

Fietsvierdaagse

Fiets 4 daagse De Achterhoek van 5 t/m 8 augustus 2014 kun je weer de mooiste kilometers fietsen tijdens de fietsvierdaagse in Laren. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk van de Achterhoek zien, daarom kun je elke dag een andere route kiezen. Er zijn wisselende routes van 25  (gezins-/kinderroute), 40 en 60 kilometer. Voor meer informatie en inschrijven kijk op fietsvierdaagse.

Het weer

Vrijdag 22 augustus 2014
Het weer vandaag...
© VVV Lochem 2014